Az "ÉP-DENT" Fogászati és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 12 891 013 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című Felhívásra benyújtott „Technológiai fejlesztés megvalósítása az Ép-Dent Kft-nél” című, GINOP-1.2.8-20-2020-01230 számú támogatási kérelem keretében.

A támogatás intenzitása: 70%.

Cégünk alapvető célja szolgáltatási körünk bővítése.

A projekt keretében beszerzésre kerülő beszerzésekkel új, korábban nem használt technológiát adaptálunk. A projekt hatására a fogászati kezelések hibalehetőségeit csökkentjük azáltal, hogy a legújabb, legmodernebb fogászati berendezéseket szerezzük be és telepítjük a Kristály utcai Fogászati és Szájsebészeti Klinikánkon Debrecenben. A hozzánk érkező betegek magas minőségű fogászati egészségügyi szolgáltatásban részesülnek. Orvosaink megfelelő szakképzettséggel rendelkeznek az innováció végrehajtására, az új technológiával új fogászati és szájsebészeti eljárásokat tudunk alkalmazni. A hibalehetőségeket csökkentjük, hatékonyságot, termelékenységet növelünk a beruházás hatására. A beruházás eredményeként fenntartható munkahelyek jönnek létre, illetve az így generált gazdasági növekedés növeli a pácienseink számát a belső és a külpiacon is. Versenyképességünk növekszik az adaptív technológiai innovációs tevékenységek támogatásával.

A projekt keretében beszerzésre kerül 3 db implantmotor, 3 db sebészeti könyökdarab, 3 db sebészeti egyenesdarab és 1 db kezelőegység, 1 db fogászati kompresszor, 2 db levegőtisztító berendezést, 1 db présgépet és 2 db szívóberendezést. A berendezésekkel a szolgáltatásunk színvonala jelentős mértékben növekszik és hatékonyságunk is javul, mivel a saját rendelőnkben lesz lehetőségünk nagy felbontású panoráma röntgent készíteni a pácienseink részére, nem kell őket tovább küldeni más laborokba a felvételek elkészítése érdekében.

Számunkra hatékonyságot növel, hiszen a technológiai fejlesztést követően egységnyi idő alatt több páciens fogadására nyílik lehetőségünk.

Összességében a vállalkozásunk hatékonysága a fejlesztés hatására jelentős mértékben növekszik.

A projekt várható befejezési dátuma: 2021. március 29.