Ajándékozz egészséget karácsonyra!

2023.12.06.

A karácsony nemcsak az ünneplés és a meghitt együttlét ideje, hanem az ajándékozásé is. A legnagyobb fejtörést ilyenkor a legtöbb embernek az ajándék hasznossága jelenti. És mi lenne hasznosabb az egészségnél?
Egészség terén kevesen gondolnak a fogak egészségére, pedig a fogápolás kiemelten fontos a mindennapokban, hiszen egészséges mosolyunk nemcsak külsőnk, de általános jólétünk záloga is.
Természetesen ez kényes téma is, hiszen sugallhatja azt is az ember, hogy a másiknak akár kellemetlen a lehelete, de ha jól tálaljuk, tökéletes ajándékot tudunk adni!

Íme néhány ötlet, amelyekkel nemcsak örömet, de egészséget is ajándékozhatunk!

Hogyan tartsuk tisztán fogpótlásunk?

2020.06.23.

Sokan kénytelenek fogpótlással, akár kivehetővel, akár fixen rögzítettel élni. Számukra is lényeges, a fogpótlások, fogművek tisztán tartása, illetve óvatos használata, annak ellenére, hogy sokaknak nem kell fogszuvasodástól vagy fognyaki érzékenységtől tartania. 

Az alapos tisztán tartás alapvető szabálya, hogy ugyan úgy használjunk fogkefét mintha az eredeti fogak lennének meg. Természetesen nagyon fontos, hogy a fogpótlás anyaga is meghatározza, milyen eszközzel tisztítunk, erre vonatkozólag mindig a pótlást elkészítő fogorvos tanácsát kell megfogadni!

 

Amit a tejfogakról tudni kell

2020.06.23.

A szájhigiénia rendkívül fontos a gyermekek fogainak megfelelő fejlődéséhez. Mindannyian azt szeretnénk, hogy gyermekeinknek olyan fogai legyenek, amelyek nem okoznak fájdalmat vagy kellemetlenséget és gyönyörű mosolyuk legyen, amely önbizalmat ad nekik.

Fogmosás: A legalapvetőbb megelőzés!

2020.06.23.

Bár nem győzzük hangsúlyozni, hogy a szájhigiénia mennyire fontos szerepet játszik fogaink megtartásában, mégis az a szomorú tapasztalat, hogy a magyarországi lakosok általános szájhigiéniai állapota nagyon aggasztó képet mutat. 

Ahhoz, hogy fogaink megfelelő állapotban tarthassuk, minimum naponta kétszer, reggel és este mossunk fogat, legalább 3 percig, teljes alapossággal. Ha tehetjük, mossunk fogat minden étkezés után! Fontos lenne a fogmosásokat követően szájvízzel is öblögetni, illetve fogselymet használni!

Fognyaki érzékenység

2020.06.23.

Sokaknál alakulhatnak ki a járvány ideje alatt fognyaki érzékenység, ami a hideg vagy meleg esetleg az édes vagy savanyú ételek - italok fogyasztása közbeni éles rövid ideig tartó fájdalom jellemez.

Mit tehetünk ilyenkor?

Afta kialakulása

2020.06.23.

Az afták jellemzően a szájnyálkahártyán észlelhető fehér foltként jelennek meg, és nagy fájdalommal járhatnak. Az emberek körülbelül 60 százaléka találkozik a problémával, sokaknak ez visszatérő probléma.

Fogászati kezelések altatásban

2017.09.04.

2017 júliusában óriási lépést tettünk a fájdalommentes beavatkozás megteremtéséhez, ugyanis elvégeztük az első általános érzéstelenítésben (altatásban) történt állcsont rehabilitáló operációnkat ! Milyen altatási eljárások léteznek? Milyen kezeléseknél alkalmazzuk ezeket? Cikkünkből kiderül!

Biztosítás otthoni kezelésre

2016.10.13.

Biztosan sokan tapasztalták már, hogy bár a keresetek miatt sok minden könnyebb és egyszerűbb, mint otthon, vannak olyan területek, amelyek még mindig egyszerűen megfizethetetlenek. Ilyen terület a fogászat is, ahol elképesztő különbségeket láthatunk, ha összehasonlítjuk az otthoni és a németországi árakat.

Fogpótlás implantátummal kérdések válaszok

2016.09.13.

Összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amelyeket szinte minden érdeklődő feltesz nekünk a fogpótlással kapcsolatban és megkértük orvosainkat hogy válaszolják meg! Kérdése van? Nézze meg videónkat, garantáltan választ kap mindenre!

Cirkónium korona - az igazi fogpótlás

2015.10.09.

A részben vagy egészen hiányzó fogak pótlása rendkívül fontos, hiszen a tökéletes rágáshoz az összes fog megléte lenne ideális. A pótlások különböző anyagokból készülhetnek, attól függően, melyik fog hiányzik, mennyi fog hiányzik, és természetesen mire van az embernek pénze.

Fogászati kezelés az őskorban

2015.07.24.

A lyukas fog nem a modern emberiség átka. Egy 14000 éves lelet mutatja, hogy elődeink is szenvedtek fogászati problémákkal! Sőt mi több! Bizonyíték van rá, hogy kezelték is ezeket a bántalmakat, igaz, akkoriban nem voltak sem steril eszközök, sem érzéstelenítés…

Rágózás vs rossz fogak

2015.07.10.

Rágózni jó.Az biztos. Hogy miért, azt már kevesen tudják, talán mert levezeti a stresszt, talán mert trendi és persze, ami biztos, azért, mert jótékony hatással van a fogakra! De vajon mindegy - e, milyen rágógumit választunk vagy hogy mennyit rágózunk? Vannak e káros hatásai a rágózásnak? Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár olyan pozitív és negatív hatását a rágózásnak, amelyről sokan valószínűleg nem is tudtak!

A (fog)probléma nélküli nyaralás titka

2015.06.25.

A fogfájás soha nem jön jól, főként nem nyáron, amikor egyrészt a fogorvosok többsége is jól megérdemelt pihenését élvezi, másrészt, elég Murphy ide vágó törvényére gondolni, amikor mi szeretnénk élvezni a szabadság adta örömöket! A fogfájás bekövetkezte kiszámíthatatlan, viszont van pár egyszerű dolog, amit ha betartunk, akkor kisebb eséllyel rontja el a nyaralásunkat a hirtelen fellépő, de folyamatos fájdalom!

2015 március 20.: A szájegészség világnapja

2015.03.20.

Világszerte ma tartják a Szájegészség világnapját, amelynek témája a Mosoly az Életért. Ebből az alkalomból közel 70 országban hívják fel a figyelmet a szájápolás fontosságára a fogászati intézményekben, iskolákban és internetes fórumokon egyaránt.

Fogpótlás - Nem csak milliókból lehet

2015.03.06.

“ Nekem is lehetne, ha lennének millióim!”, “Könnyű annak, akinek milliói vannak!” Fogpótlás? “Az átlag embernek nem elérhető, senkinek sincsenek milliói!” Mostanában egyre több ilyen véleményt olvasunk, amikor egy kezelés eredményét posztoljuk ki a közösségi oldalunkra, vagy azt hirdetjük, hogy implantátummal akár 5 nap alatt vissza tudjuk adni a rég elvesztett fogakat. Ezen véleményeket olvasva egyértelműen kiderül, hogy sokan - legalábbis akik hozzászólnak a posztokhoz - azt gondolják, hogy nem létezik fogpótlás milliós költség alatt! Pedig...

Fogszabályzás - fontosabb mint cikibb

2015.01.13.

A szabályos fogsor nem csak esztétikai szempontból fontos, mivel csak a tökéletesen illeszkedő, egészséges fogakkal lehetséges a tökéletes rágás. A szabálytalan fogsor hosszú távon a fogak erőteljesebb erodálásához, kopásához, súlyosabb esetben azok elvesztéséhez vezethet. A fogak pótlása, főképp kiterjedt foghiány esetén igen nagy költséggel járhat, ezért, és természetesen elsősorban az egészség megőrzése céljából rendkívül fontos a minél korábban történő megelőzés!

Foghiány- egyáltalán nem mindegy

2014.12.16.

Fogainkat rágásra használjuk. Bár ez a kijelentés már már banálisnak hat, általában a foghiánnyal akkor fordulunk fogorvoshoz, amikor az látható helyen hiányzik, tehát hiába a célszerűség, az esztétikára sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk!

Foghúzás utáni teendők

2014.11.20.

A legtöbb ember a foghúzások miatt fél leginkább a fogorvosoktól, pedig az orvosok is igyekeznek a húzást elkerülni. Néha azonban szükséges az extrakció, ami az orvosoknak rutin munka, a páciens számára pedig gyors és szinte fájdalommentes.

Fontos tudni! - A fogselyem használata

2014.10.31.

Az alapos fogmosás fontosságával mindenki tisztában van, mégis, kevesen vannak azok, akik minden, a fogorvosok által használt eszközt felhasználnák a fogtisztítás során. A fogkefe és a fogkrém mellett ajánlott a szájvízzel történő öblögetés, de ami még rendkívül fontos lenne, az a fogselyem használata!

Fogfehérítés mítoszok

2014.10.29.

Ha valamelyik népre, hát ránk magyarokra igen jellemző, hogy ha valamit szakemberekre kéne bízni, akkor arra tudunk 100 + 1 otthoni praktikát, amellyel el tudjuk kerülni hogy fizetős szolgáltatást vegyünk igénybe. Sajnos így van ez a fogászatnál is, sőt, általában az egészségünkkel kapcsolatban, gondoljunk bele, hány és hány házi fortélyt ismerünk, amellyel “gyógyítható az influenza”.

Fogfájás csillapítása házilag

2014.10.27.

Előfordul, hogy a fájdalom olyankor jelentkezik, amikor nincs lehetőség azonnal orvoshoz menni. Ilyenkor jó, ha ismerünk pár házi praktikát, amivel enyhíthetjük a fogfájást!

Rossz lehelet, alkohol és cigaretta

2014.10.15.

A rossz lehelet, vagy más néven szájszag, kellemetlen probléma, amely mindannyiunk életét megnehezítheti, ha nem figyelünk erre eléggé! Amennyiben Ön dohányzik, vagy rendszeresen fogyaszt alkoholt, akkor még inkább fenyegeti az a veszély, hogy kellemetlenné váljon a lehelete!

Tévhitek csapdájában

2018.09.05.

Sajnos még mindig sokan vannak, akik azért szenvednek a műfogsorukkal, mert tévhitek csapdájában élnek. Ők akik lemondanak arról, hogy végleges fogpótlást kapjanak esetleg műfogsor rögzítést, így nem élvezhetik ezek nyilvánvaló előnyeit.

Menjünk fogorvoshoz!

2014.09.18.

Biztosan sokan ismerik azt a vicces dilemmát, amely úgy hangzik: Ha a fogorvosok a rossz fogakból élnek, miért használjuk azokat a termékeket és miért csináljuk azokat a dolgokat, amelyeket ők ajánlanak?

Helyes fogmosás

2014.09.08.

Annak ellenére, hogy már gyerekkorban megtanuljuk, mennyire fontos a helyes szájápolás, felmérések sora bizonyítja újra és újra, hogy óriási problémák vannak nálunk, már ami az általános szájhigiéniai állapotokat illeti.

Implantálás

2014.09.04.

Tudom, hogy milyen kellemetlen érzés, ha fogaink nem tökéletesek. A hiányos fogazat vagy instabil műfogsor tönkreteszi a magabiztosságot, rontja a komfortérzetet, és mindaddig, amíg nincs rendben, egészen komoly negatív hatással van életminőségünkre.

Kérjen időpontot!

Írja meg panaszait, fogászati problémáját az alábbi űrlapon, kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot! Ha további részleteket szeretne tudni arról, hogyan tudunk segíteni a problémáján, kérjük, hagyja meg a telefonszámát, és visszahívjuk Önt!

Köszönjük!

Az e-mailt megkaptuk, kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Amennyiben valamilyen okból kifolyólag nem tudjuk hívni Önt ‑esetleg elírta a telefonszámot, vagy többször is foglalt‑, akkor a megadott e-mail címén jelentkezünk.

Kérjen időpontot!

Írja meg panaszait, fogászati problémáját az alábbi űrlapon, kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot! Ha további részleteket szeretne tudni arról, hogyan tudunk segíteni a problémáján, kérjük, hagyja meg a telefonszámát, és visszahívjuk Önt!

Köszönjük!

Az e-mailt megkaptuk, kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Amennyiben valamilyen okból kifolyólag nem tudjuk hívni Önt ‑esetleg elírta a telefonszámot, vagy többször is foglalt‑, akkor a megadott e-mail címén jelentkezünk.