Az ÉP-DENT Fogászati és Kereskedelmi Kft. 6.404.499 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban. Az 50%-os támogatási intenzitású projekt összköltsége 12.808.999 Ft, melyből a cég a fogtechnikai labor fejlesztését valósítja meg új eszközök beszerzése révén.

Az ÉP-DENT Kft. fő és egyik fejlesztendő tevékenysége a fogorvosi járóbeteg-ellátás (Csenger), míg másik fejlesztendő tevékenység az orvosi eszköz gyártása (Debrecen). A társaság által folytatott tevékenységnek és a kialakult minőségpolitikájának köszönhetően a térség egyik meghatározó szereplőjévé vált a hasonló szolgáltatást nyújtó társaságok között. Megalakulásuk óta folyamatosan fejlődik, szolgáltatásaikat a legmagasabb színvonalon és a legmodernebb diagnosztikai módszerekkel nyújtja a fogyasztói részére.

A projekt keretében a vállalkozás székhelyén (Debrecen, Károli Gáspár utca 4.) található fogtechnikai műhelybe szereztek be fogtechnikai eszközöket annak érdekében, hogy a fogászati és fogtechnikai szakrendelést igénybe vevő páciensek számára magas színvonalú fogorvosi / fogtechnikai szolgáltatást nyújtsanak.

A projekt keretében az orvosi eszköz gyártáshoz kapcsolódóan a következő eszközök kerültek beszerzésre Debrecenbe: 2db AIRBOX GS TWIN fogtechnikai elszívó, 1 db SUN 18 autokláv, 1 db OMEC WIZARD 60. típusú fogászati lézerhegesztő, 1 db PROGRAMAT EP3010 laboratóriumi kemence vákuum pumpával.

A fogorvosi járóbeteg-ellátáshoz a Kedvezményezett 2 db Marathon multi 600 mikromotort fejrésszel, 1 db Renfert Dustex master plus elszívóboxot és 5 db Marathon ECO 1000 mikromotort vásárolt csengeri telephelyére.

A beruházás megvalósításának fő indoka az, hogy a fogtechnikai műhelyben a beszerzett eszközök segítségével a minőségi szolgáltatás színvonalát emelik a szolgáltatást igénybe vevő pácienseik számára. A vállalkozás meglévő szolgáltatásainak körét bővíti azáltal, hogy új eszközöket vásárol a fogtechnikai laborjába. A kapacitás bővítése következtében új piacok elérése, valamint új, elsősorban hazai, másodsorban külföldi betegek megnyerése, a szolgáltatások körének bővítése válik lehetővé. A projekt megvalósítása biztosítja a minőségi technikát, és így a színvonalas munkavégzés feltételeit.

A projekt befejezési dátuma: 2017.06.28.