Implantálás

"Tudom, hogy milyen kellemetlen érzés, ha fogaink nem tökéletesek. A hiányos fogazat vagy instabil műfogsor tönkreteszi a magabiztosságot, rontja a komfortérzetet, és mindaddig, amíg nincs rendben, egészen komoly negatív hatással van életminőségünkre"
magyarázza Dr. Székely Attila fogszakorvos.

Fél év helyett pár nap alatt tökéletes mosoly

  • A hiányzó fogat többféleképpen lehet pótolni. Ennek egyik módja az implantátummal történő fogpótlás, amelynek, összevetve az ideiglenes fogpótlásokkal (pl.: műfogsorral), számos előnye van:
  • Tartós: Megfelelő ápolás mellett akár évtizedekig tart.
  • Növeli a komfortérzetet: Mivel viselése természetesnek hat, ezért nem foglalkozunk vele, mint pl. egy folyton mozgó műfogsorral.
  • Szebb, jobb lehet tőle a beszéd: A tökéletes illeszkedésnek köszönhetően javulhat a hangképzés, illetve mivel nem kell attól tartani, hogy elmozdul, bátrabban lehet beszélni, nevetni akár társaságban is!
  • Fiatalít: A tartós foghiány miatt az arc formája kissé "megereszkedik", emiatt öregebbnek hat. Az implantátummal az arc visszanyeri eredeti formáját, ezáltal megfiatalodik.

Milyen implantáziós rendszerek vannak?

Alapvetően kétféle implantációs rendszer van: kétfázisos és egyfázisos implantáció. Kétfázisos implantációnál az első műtét során a páciens állkapcsába először beültetik az implantátumot, majd az implantátum egy fél évig csontosodik, és csak ezt követően készül el az implantációs fogpótlás, a fogazat csak ezt követően nyerheti el végleges formáját. Ez alatt a fél év alatt, aki igényli, ideiglenes fogsort viselhet .

Az egyfázisú technika alkalmazása esetén egy ülésben történik a szükséges fogak eltávolítása, az implantátumok behelyezése és a lenyomatvétel is. Az implantátumokat azonnal megterheljük, nincs várakozási idő (hat hónap), így a betegeknek csak egy műtéten kell átesniük, ami sokkal barátságosabban hangzik számukra.

Milyen rendszert használnak az ÉP-Dent Klinikánál?

Rendelőnkben jelenleg egyfázisos, azonnal terhelhető implantátumokat alkalmazunk, amivel lehetőség nyílik arra, hogy minél kisebb beavatkozással, kíméletesen, egy műtéttel oldjuk meg a hiányzó fogak pótlását.

Header

Melyek az egyfázisú implantok előnyei?

  • Az implantátum behelyezésénél az esetek egy részénél nincs szükség feltárásra, emiatt aztán a seb összevarrására sem kerül sor, így nincs duzzanat és fájdalom.
  • Az implantálás éberaltatásban történik, amit szakorvos (aneszteziológus) végez, ezáltal a betegek egy relaxált állapotba kerülnek, könnyebben élik meg az egész műtétet és minimálisan emlékeznek a teljes beavatkozásra. Ennek az eljárásnak a neve az éber altatás, más néven éber szedáció.

Mi is az az éber szedáció?

A fogászati kezeléstől való félelem vezető helyet foglal el szorongásos állapotok között, ezért a stressz és fájdalommentes kezelés alapvető kihívás a fogorvos számára. Ebben segít az intravénás szedáció, melynek során a helyi érzéstelenítő kiegészítéseként erős nyugtatót, altatószert juttatnak be a véráramba.

A szedáció során a beteg mély relaxációs állapotba kerül, de képes megérteni az orvos utasításait. A beadott gyógyszer az altatással szemben kis mértékben van hatással a beteg szervezetére, ezért előzetes kivizsgálásra nincs szükség. Mellékhatások és szövődmények lehetősége elhanyagolható. A kezelés végeztével a beteg rövid (általában fél órás) megfigyelés után otthonába távozhat.

A szedáció előnyei:

Az erős nyugtató hatású gyógyszer a helyi érzéstelenítő hatását kiegészíti, így az összes kellemetlen hatás, mely a kezelés alatt jelentkezik könnyen kiküszöbölhető.

A beadott gyógyszer hatására megszűnik a szorongás a fogászati kezeléssel kapcsolatban, másik hatása, hogy szinte teljes amnéziát okoz, így a beteg a kezelésre egyáltalán nem vagy csak kis mértékben emlékszik vissza. A nyugtató és amnéziát okozó hatás miatt a kezelés időtartamát jelentősen rövidebbnek érezi a beteg, ezért lehetőség van több beavatkozás egy ülésben történő elvégzésére. Kifejezetten ajánlott, hosszú beavatkozások esetén. A szedációt aneszteziológus szakorvos végzi.

Hogyan történik, meddig tart a kezelés?

A kezelés nagy részét, a húzásokat, az implantátumot a paciens már az első napon megkapja. Ezután már csak néhány felülvizsgálatra és úgynevezett vázpróbára kell bejönnie, egészen addig, amíg a fogai el nem készülnek a saját laborunkban. Ez általában 4-5 munkanapot szokott igénybe venni. Ezután gyakorlatilag a páciens a saját fogaival távozik a rendelőből, amit fokozatosan természetesen, de azonnal terhelhet, tehát ha nagyon leegyszerűsítjük, akkor hétfőn megkapja a kezelést, pénteken már már szinte bármit ehet!

Mi van, ha bármi probléma adódik?

Az implantátumokra garanciát vállalunk. A fogakat első alkalommal nem is véglegesen ragasztjuk be, hogy ha bármilyen probléma adódna, vagy kényelmetlen lenne a fog, akkor tudjunk rajta igazítani. Az ideiglenes ragasztás fél évig tart, ez idő alatt szükségesek a rendszeres felülvizsgálatok. A fél év után az ideiglenes ragasztás helyett végleges ragasztást adunk. Emellett természetesen mindent részletesen elmagyarázunk pácienseinknek az implantátum helyes tisztításával kapcsolatban.

Hogyan lehet a kezelésre jelentkezni?

A kezelést egy konzultáció előzi meg, ami ingyenes, célja az állapotfelmérés és a tájékoztatás. Van, aki azt gondolja, hogy neki implantátum kell, de tudunk neki más, sokszor olcsóbb megoldást adni. Az implantálást csakis indokolt esetben szoktuk javasolni!

Konzultáció

Ha ingyenes konzultációt szeretne, jelentkezhet online honlapunkon:

www.epdent.hu vagy hívhat a +36/20 231-13-53-as számon.
Kérhet visszahívást is!

Kérjen időpontot!

Írja meg panaszait, fogászati problémáját az alábbi űrlapon, kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot! Ha további részleteket szeretne tudni arról, hogyan tudunk segíteni a problémáján, kérjük, hagyja meg a telefonszámát, és visszahívjuk Önt!

Köszönjük!

Az e-mailt megkaptuk, kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Amennyiben valamilyen okból kifolyólag nem tudjuk hívni Önt ‑esetleg elírta a telefonszámot, vagy többször is foglalt‑, akkor a megadott e-mail címén jelentkezünk.

Kérjen időpontot!

Írja meg panaszait, fogászati problémáját az alábbi űrlapon, kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot! Ha további részleteket szeretne tudni arról, hogyan tudunk segíteni a problémáján, kérjük, hagyja meg a telefonszámát, és visszahívjuk Önt!

Köszönjük!

Az e-mailt megkaptuk, kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Amennyiben valamilyen okból kifolyólag nem tudjuk hívni Önt ‑esetleg elírta a telefonszámot, vagy többször is foglalt‑, akkor a megadott e-mail címén jelentkezünk.