hu   |   en   |   de   |   ro

Támogatások

Társaságunk pályázati forrásokból időről időre fejlesztéseket kivitelez, minőség javítás céljából.

Pályázatok

Az Ép-Dent Kft. technológiai fejlesztése és minőségirányítási rendszerének kiépítése

Pályázat rövid leírás:

Cégünk a debreceni székhellyel működő "ÉP-DENT" Kft. Debrecenben a Károli Gáspár úton fogászati rendelőt működtet, melyben egyrészt a társadalombiztosítás által finanszírozott körzeti szakrendelői, másrészt magánfogászati szolgáltatást nyújtunk. Ennek keretében általános fogászaton kívül ambuláns szájsebészeti illetve kisebb fogtechnikai tevékenységeket végzünk. Megalakulásunk óta folyamatosan bővítjük a szolgáltatásaink kínálatát. Annak érdekében, hogy a rendelő megfelelő technológiai háttérrel rendelkezzen és a legmodernebb fogászati eljárásokat tudjuk alkalmazni a gyógyítás során minden igényt kielégítve, az alábbi fogászati eszközök beszerzését tervezzük jelen projekt keretében:
 

Egy darab Denkal 6B fogtechnikai kitüzelő kemence:
A kitüzelő kemence olyan hőtechnikai berendezés, amely alkalmas különböző fogtechnikai, laboratóriumi hőkezelési, kitüzelési, feladatok végrehajtására.

A kemence négy oldalról fűtött. A kemence terét négy oldalról a zárt spirál tartók, hátulról samothátlap, előlröl az ajtó határolja. A kemence egyen-letes hőfok eloszlását a kemence hőszigetelése biztosítja. A hőmérsékletet a hőelem és a hőmérsékletszabályozó szabályozza. A hőelem a kemence hátsó falán nyúlik be a kemence térbe. A kemence ajtaja önbeálló, a felhasználó felé sugárzó hő nem érkezik. 

 

Egy darab Fornax T indukciós, centrifugális asztali öntőgép:
A készülék átfolyó hűtéssel rendelkezik, vízhálózatra köthető (minimum 2 liter/perc átfolyó vízmennyiség szükséges), ezért kb. 2-3 méteren belül lefolyóba kötési lehetőségnek kell rendelkezésre állni. A titánon kívül a fogtechnikában használatos valamennyi ötvözet öntésére alkalmas.

 

 

 


A benyújtott pályázatunk keretében egy MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány bevezetését terveztük, amelyet a projekt keretében nem kívánunk megvalósítani. Ez a projekt 10%-át teszi ki. Az ISO minősítést később a projekten kívül saját erőből kívánjuk megvalósítani.

A projekt megvalósulásának időtartalma:
2010.06.09. - 2010.06.23.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1.930.837.- Ft

Technikai fejlesztés a Sanis-Med BT. Debreceni fogorvosi rendelőjében

A debreceni székhellyel működő SANIS-MED Bt. Debrecenben a Kristály utca 4. sz. alatt fogászati rendelőt működtet, melyben egyrészt a társadalombiztosítás által finanszírozott körzeti szakrendelői, másrészt magánfogászati szolgáltatást nyújtanak. Ennek keretében általános fogászaton kívül ambuláns szájsebészeti illetve kisebb fogtechnikai tevékenységeket végzünk. Annak érdekében, hogy a rendelő megfelelő technológiai háttérrel rendelkezzünk és a legmodernebb fogászati eljárásokat tudjuk alkalmazni a gyógyítás során minden igényt kielégítve, az alábbi fogászati eszközök beszerzését valósítottuk meg jelen projekt keretében:

A-dec PERFORMER III. fogászati egységkészülék egy Bien Air MC2 Isolight 300 fényes elektromos mikro motor szettel és egy EMS FS-269 piezo depurátor beépítő szettel kiegészítve, amely tartalmaz egy páciensszéket, egy fejtámlát, kezelőpultot és vizesblokkot, asszisztensi tálcatartót, lámpát és infekció kontrollt. A kezelőegység mind ülve-, mind pedig fekve kezeléshez alkalmas, a kezelőszék programozható 2 kezelőre, 4 - 4 különböző pozícióban, valamint széles tartományban állítható két anatómiai kialakítású csuklós fejtámlával rendelkezik, így akár mozgássérült páciens kezeléséhez is megfelelő. A szék kárpitja speciális antibakteriális bevonatú. A legtöbb páciensekkel érintkező alkatrész könnyen levehető, sterilizáló gépben (autokláv) fertőtleníthető. Ezzel a kezelőegységgel a fogászat és a szájsebészet bármely területén bármilyen beavatkozás, kezelés elvégezhető.

Kodak 9000 digitális panoráma röntgen készülék, amely a pontos diagnosztikát szolgálja. Ennek segítségével egyetlen felvételen valamennyi fog, az őket körülvevő csont, az állkapocsízület, az arcüreg is láthatóvá válik. Ezzel a rendelőben végzett szájvizsgálat során esetlegesen rejtve maradt elváltozások, panaszt nem okozó krónikus gyulladások, fogászati gócok is felfedhetővé válnak.

Cerec inLab MC XL nagy kapacitású fogtechnikai eszköz, amelynek hatalmas csiszolókamrája nagy méretű tömbök befogadására alkalmas, akár nyolc egységes hídvázak előállításához is. A csúcs teljesítmény felgyorsult munkafolyamatokat eredményez és a legmagasabb fokú pontosság érhető el a hídváz kerámiák és a földpát kerámiák használatakor. A nehéz koronák és hidak tökéletes megmunkálásához 20 mm-es gyémánt csiszolófejjel rendelkezik. Emellett maximális kényelmet nyújt a négy motornak köszönhetően. Ezekre ugyanolyan vagy különböző típusú tartalék gyémánt fúró is szerelhető, ami a különböző kerámia anyagok széles skálájának megmunkálását teszi lehetővé.

A komplett összeállítás tartalmaz még egy InFire szinter kályhát és egy inEOS külső szkennert is.

Kedvezményezett neve és elérhetősége: SANIS-MED Háziorvosi és Fogorvosi Szolgáltató Bt., 4032 Debrecen, Károli Gáspár u. 4.
Projekt azonosító száma: GOP-2.1.1-09/A/2-2010-0652
Projekt neve: Technológia fejlesztés a SANIS-MED Bt. debreceni fogorvosi rendelőjében
Kivitelezés ideje: 2011.05.10. – 2012.06.29.
Támogatás összege: 10.917.429.- Ft
Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt., 1139 Budapest, Váci út 83.

Mára már Magyarország az európai fogászati turizmus első számú úticéljává vált. Ezt az eredményt az ágazatban dolgozó és a fogászati turisztikai területen érdekelt kb. 300 rendelő, közel 3 000 munkatársa érte el és munkájuk eredményeként az évente beutazó 60-70 ezer páciens kb. 70-80 Mrd forintot költ el Magyarországon, határokon belüli szolgáltatásexport keretében. Szakértők szerint ez a forgalom, az orvosi szolgáltatásokon alapuló magyar egészségturisztikai szegmens összes forgalmának kb. 90%-t jelentette, jelenti.

cikk folytatása...