hu   |   en   |   de   |   ro

Fogpótlás

Fémkerámia koronák és hidak, lemezes és fémmentes fogpótlások és teljes fogsor készítését is vállaljuk.

Fogsorok – Fogak pótlása

A protetika (fopótlás) körébe tartozik minden olyan eljárás, amelynek során a páciens számára a felépítményt a fogtechnikai laboratóriumban készítik el. Általában nem csak akkor beszélünk fogpótlásról, amikor tényleges fogat kell pótolni – tehát hidak, implantátumok, fogsorok esetében -, hanem akkor is, amikor egy fognak csak egy részét kell pótolni. Ezért tartoznak ide a koronák is pl. cirkónium korona, sőt a betétek – vagy inlay-ek / onlay-ek – is.

A korona egy kis sapka, amivel a fogorvos pótolja a fog valamilyen oknál fogva elvesztett zománckoronáját. Feladata, hogy megóvja a fogat a további káros hatásoktól és visszaadja a fog eredeti alakját. Egy jól elkészített, jól záródó korona, jobb és tartósabb mint egy nagyon nagyméretű akármilyen anyagból elkészített tömés.

A híd egy vagy több fog pótlását célozza, úgy hogy a híd pillérei – kettő vagy több – koronák. Egy híd nagyságát tagokban szokták megadni.

A cirkónium korona az esztétikai fogászat legújabb fejlesztéseinek eredménye. A legnagyobb előnye, hogy olyan mint az igazi, jobb a fényáteresztő képessége, ezért esztétikailag az egyik legjobb lehetőség.