hu   |   en   |   de   |   ro

Gyakran Ismételt kérdések

Kéréseivel, kérdéseivel bátran forduljon hozzánk!

1. Fáj a fogászati kezelés?

A fogászati kezelések nem járnak fájdalommal, mivel azoknál a beavatkozásoknál, amelyek fájdalommal járhatnak érzéstelenítést alkalmazunk.

2. Mennyibe kerül a kezelés?

Minden páciesnek kezelési tervet készítünk az INGYENES KONZULTÁCIÓ után, amin szerepelnek a kezelések díjai is.

3. Milyen gyakran kell fogaimat ellenőriztetni?

Félévente, évente javasolt a fogászati kontroll vizsálat, így könnyebben megelőzhetőek a nagyobb elváltozások.

4. Mi történik az első találkozáskor, konzultáción?

Megismerjük a páciens általános és fogászati állapotát, majd elmondja a panaszait. Ezt szájvizsgálat követi, amely során mind a fogazatot, mind a szájüreg nyálkahártyáját alaposan megvizsgáljuk, szájüregi rákszűrést végzünk. Itt lehetőség nyílik feltenni kérdéseket, valamint elmondjuk észrevételeinket. Összegzés képen összeállítjuk a páciens személyre szabott kezelési tervét.

5. Hogyan tudok bejelentkezni az ingyenes konzultációra?

Időpontot tudl kérni e-mailben vagy telefonon.

6. Mi a kezelési terv?

Ez egy olyan lista, amely részletesen felsorol minden beavatkozást, amelyre a páciensnek szüksége van ahhoz, hogy fogazta tökéletesen egészségessé és esztétikussá váljon. A lista természetesen a teljes fogászati kezelés árait is tartalmazza, rejtett költségek nélkül. A kezelési tervet a páciens nyomtatot formában megkapja.

7. Mennyi idő alatt készül el az új fogpótlásom?

  • Korona, illetve híd esetében 2-3 alkalommal kell jönni. Ez vonatkozik a legmodernebb fémmentes és klasszikus fémkerámiai fogpótlásokra is.
  • Implantációt a gyógyulási/csontosodási idő követi (kb. 3-6 hónap, esettől függ), ínyformázás (7-10 nap), majd a végleges fogpótlás elkészítéséhez 2-3 alkalommal kell jönni.
  • Kivehető fogpólás elkészítéséhez 4 alkalom szükséges. Fontos, hogy a legtöbb esetben akár azonnal tudunk ideiglenes fogpótlást készíteni, így Önnek nem kell fog nélkül távozonia a rendelőből!

8. Mennyi idő alatt készül el a tömésem?

Fogtöméshez kizárólag fogszínű tömőanyagot („ fehér tömés ”) alkalmazunk, amalgámot nem. A tömések azonnal elkészülnek, ritkán ideiglenes tömést alkalmazunk, ekkor vissza kell jönni még egy alkalommal.

9. Milyen anyagból készül a korona vagy híd?

A végleges koronák vagy hidak több fajta anyagból készülhetnek:
 

  • Fémmentes korna vagy híd
  • Porcelánnal leplezett fém korona vagy híd:


A speciális fogászati ötvözetből készült szürkés színű fémváz egyedileg meghatározott színű és formájú porcelán leplezést kap. Gyakran előfordul, hogy a fémötvözetek valamely összetevőjére (leggyakrabban a nikkelre) a páciensek allergiásak, ezért a Life Dentben csak nikkel mentes anyagból készülnek a fogpótlások. Természetesen a fémvázak aranyból és titánból is készühetnek, amelyek ugyan úgy esztétikusan porcelánnal leplezettek.

10. Mi a fogsor / protézis / teljes kivehető fogpótlás?

Ennek a fogpótlás típusnak teljes foghiány esetén alkalmazzuk. A fogsor alapja egy speciális fogászati akrilát alaplemez, amin a műfogak találhatóak. A protézis vákum hatással rögzül a szájban. A fogak alakját színét a pácienssel együtt választjuk ki, hogy minnél egyedibb legyen. Sokat segít, ha olyan fényképpel rendelkezik, amelyen látszódnak eredeti fogai. Előnyei: kitölti a beesett arcot, visszaadja a rágóképességet, gyorsan és fájdalom nélkül elkészül. A fogsor stabilitását implantátumokkal lehet fokozni.

11. Lötyög a fogsor / protézis a számban van erre megoldás?

Igen! Lehetséges, hogy az adott fogsort túl régóta viseli és ez idő alatt a a száj megváltozott. Ilyen esetekben lehetőség van - esettől függően - a régi fogsor javítására, új fogsor készítésére, illetve implantátummal való stabilizálásra.

12. Le kell cserélni a régi koronámat vagy hidamat. Amíg elkészül az új fogpótlás, fog nélkül leszek?

Nem! Erre az átmeneti időszakra a legtöbb esetben ideiglenes fogpótlást készítünk, így Ön változatlanul tud társaságba menni, dolgozni, csupán egy kicsit óvatosabban kell étkeznie, mivel az ideiglenes fogpótlás csak kismértékű terhelést bír, célja az esztétika fenntartása és a lecsiszolt fogak védelme.

13. Mi az ideiglenes fogpótlás?

Amíg készül az új fogpótlása, addig sem kell fog nélkül lennie! Hiszen Önnek ugyan úgy kell élnie mindennapjait, mint máskor. Erre az időszakra a legtöbb esetben átmeneti fogpótlást készítünk, így Ön változatlanul tud társaságba menni, dolgozni, csupán egy kicsit óvatosabban kell étkeznie, mint máskor, mivel az ideiglenes fogpótlás csak kismértékű terhelést bír, célja az esztétika fenntartása és a lecsiszolt fogak védelme.

14. Mennyi ideig jó egy tömés?

Az esztétikus tömések („ fehér Tömés ”) körülbelül 5-8 évig, de lehet, hogy tovább is jók.

15. Mennyi ideig jó egy korona vagy híd?

A koronák, illetve hidak átlagos kihordási ideje 8-10 év, ennyi idő elteltével érdemes lecserélni.

16. Mi az implantátum?

Az implantátum egy titán műgyökér, amelynek segítségével pótolni tudjuk az elvesztett fogakat. Úgy, hogy a titán műgyökeret az állcsontba ültetjük, ez az implantáció. amelyet a szervezet befogad.

17. Mi az implantáció?

Ezzel a megoldásal úgy lehet fogat pótolni, hogy a foghiány melletti épp fogakat nem kell lecsiszolni. Előzetes röntgen, illetve CT vizsgálat alapján meghatározzuk az implantátum pontos helyét, majd helyi érzéstelenítésben az implantátum (titán műgyökér) az állcsontba kerül. A beavatkozás helyét összevarrjuk, majd kb. 1 hét elteltével eltávolítjuk a varratokat. Az implantátum teljes gyógyulásához esettől függően 3-6 hónpra van szükség. A gyógyulást követően ínyformázás történik (kb. 1 hét), majd a fogpótlás típusától függően 2-4 kezelés után új fogaival mosolyoghat a világra. Tökéletes megoldás, ha egy vagy több fog hiányzik, illetve teljes foghiány esetén is. Fogsor stabilizálására is kivállóan alkalmas.

18. Fájdalmas az implantáció?

Nem, mert helyi érzéstelenítésben vagy éber altatásban történik. A beavatkozás alatt el van zsibbadva, fájdalmat nem érez.

19. Mi az inlay / betét?

Ez egy nagyméretű, nagyon pontos „tömés”, amelyet ragasztással rögzítünk a foghoz. Lenyomat alapján, az Ön fogába készül. Anyagát tekintve készülhet esztétikus anyagokból, amelyek észrevehetetlenek, egyedileg szinezhetők, ilyen a préselt kerámia és a kerámiaszemcsékkel megerősített kompozit inlay / betét. Illetve aranyból. Alkalmazásával bizonyos szituációkban lehetőség van a elkerülni a korona készítését.

20. Mi a héj?

A héj egy fémmentes vékony réteg, amelyet a fogak külső felszínére ragasztással rögzítünk. Kiválló esztétikai megoldást nyújt például a fogak közötti rések eltüntetésére, valamint védi a fogakat. Fontos hogy nem kell az egész fogat lecsiszolni! Anyaga általában porcelán vagy cirkónium.

21. Letört a fogamból egy darab. Milyen megoldás van?

Ennek a problémának a kezelése a letört rész nagyságától függ. Amennyiben kis darab darab tört le, általában a hiány töméssel megoldható, kiegészíthető. Ha nagyobb rész hiányzik lehetséges, hogy betéttel / inlay-vel vagy koronával lehet helyreállítani a hiányt. Fontos, hogy a fog minnél előbb ellásra kerüljün, nehogy tovább törjön. Rágás inkább a másik oldalon történjen.

22. Mi a gyökérkezelés?

Ezzel a kezeléssel bizonyos esetekben meg tudjuk menteni a fogat. Gyulladt, fájdalmas fogaknál, érzéstelenítés mellett, eltávolítjuk a fogból az ideget, ezáltal a fájdalom megszűnik, majd az ideg csatornát megtisztítjuk és feltöltjük, ez a gyökértömés. Ehhez a legmodernebb, digitális, gépi eszközöket alkalmazzuk, így a hagyományos módszerekhez képest töredék idő alatt és rendkívüli pontosággal végezzük ezt a beavatkozást. A gyökérkezelt fog végleges ellátása történhet töméssel, betéttel / inlay-vel, illetve koronával.